Jump to content




Photo
- - - - -

HARGA TERKINI MOTOR DAN ACCECORIES


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 25 July 2008 - 03:17 AM

sapa2 yang tau harga pasaran kat tempat dia boleh la postkan kat sini
bukan apa, nak memudahkan pengguna2 yang nak beli motor
kalau boleh, harga cash n loan la
:D

#2 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 26 July 2008 - 01:55 AM

HELMET

nih kat area kedah dan penang ok

KHi - RM75(aku dulu kena RM110, cinabeng punya kedai tuh, sampai sekarang aku tak beli dah barang kat kedai dia)
JAX - RM180(better ambik nih berbanding MHR)
KHi - RM80(harga buka...blom diskaun)-area selangor
MHR - RM180(tak da sirim...tp ada DOT)-area kl
MHR - RM198(aku dengar, tuan kedai tuh cakap MHR tak ada sirim approval)
MS88 - RM38(peberet mat rempit nih)
MS88 - RM33(area TUMPAT)
INDEX - RM60
AGV NEW BALI MONO - RM149
AGV NEW BALI B2 TRENDY - RM189
AGV VALE 46 - RM309
AGV WEB - RM189
ARC FULL/HALF - RM90
ARC FIBRE SERIES- RM155
ARAI (local) - RM130(nih bukan yang original punya, and the creator was JAX)
SOL 68S DRAGON - RM415 (aku beli sebijik. puas hati aku memakai stakat ni, siap ada LED lagi kat belakang helmet tu)
SOL 48S - RM280

Kat Nilai lak
Helmet KHI versi baru - RM75
Versi Lama - RM85



VISOR

STENDET - RM10-RM30(slalunya nih untuk helmet SGV, MS88, MAGNUM, dan seangkatan dengannya, turut dilengkapi dengan tinted, bergantung pada harga)
UPPER - RM40++ (nih slalunya built in visor yang mana kena gunakan soket khas untuk memegang visor, setiap harga slalunya diberi skali dengan soket khas itu)
IRIDIUM - RM60 (untuk helmet sol fullface)
IRIDIUM - RM200 (untuk helmet arai)

MINYAK ENJIN
MOTUL 5100 - RM44 (mahal betul kat sini...) 10W50/15W50 RM40
eMOS - RM 28 RM23 10W40 kalau tak silap (kualiti dia lebih kurang macam motul 5100 gak, cuma kurang sikit dari motul tuh, tapi enjin memang senyap je)
TOTAL - RM8-RM18
MOTUL 3100 - RM31
MOTUL 7100 - RM65 10W40 RM60
MOTUL H-TECH - RM42.00 fully sintetik
PETRONAS SPRINTA 4000 - RM 25
SHELL VSX - RM27
CASTROL POWER 1 - RM22 (yang ni semi sintetik rasanya, kalau fully sintetik harga dalam RM3+.++
CASTROL ACTIVE - RM 18

Edited by natabayo, 28 January 2010 - 02:05 PM.


#3 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 26 July 2008 - 01:59 AM

MOTORSIKAL

area penang dan kedah jugak

wave X - RM 5.5k
LC135 - RM6.1kskarang harga dah jadi macam yang harga bawah dah.
LC135 ES - RM6.4k
FZi - RM 8.9k
CBR150R - RM 9.7k
CBR150R - RM 9961 (CHIN HIN JITRA SP)
NAZA GTR - RM 6.7k(CHIN HIN JITRA SP)


yang lain nanti aku surveykan lain ok
nih semua harga berdasarkan ist party
kalau ada sesapa yang nak postkan boleh jugak
nanti aku masukkan kat sini ok

nih berdasarkan laman web hong leong motor(yamaha agent), tapi ini semua harga motor ja kot, belum on the road.

135LC - RM5,861.80
125ZR - RM6,617.76
Lagenda110Z - RM4,566.60
Lagenda110Z - RM4,875.80(STARTER ELECTRIC)
Ego S - RM4,638.00
NOUVO S - RM5,258.40
RXZ - RM7,054.10
FZ150i - RM7,798.00
untuk keterangan lebih lanjut

Kat Area Banting, Dengkil, Bangi

LC135 - RM6400 - RM6500
LC135 ES - RM 6700 - RM 6800..


Edited by natabayo, 28 January 2010 - 02:02 PM.


#4 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 26 July 2008 - 02:22 AM

OTHERS ACCERSORIES

jaket - RM199-RM300(berdasarkan kualiti dan jenama, kalau cordura lain harga dah)
pant - RM50-RM200(lagi mahal lagi kualiti dan ada built in knee pad)
glove - RM30-RM600(korang tau sendiri la yang 600 tuh kualiti dia macam mana)
boot - RM200-RM1200(hehe...)
balaclava ORIGINAL OXFORD- RM30-RM65
BALACLAVA - RM35

BAJU HUJAN GIVI - RM 60
BAJU HUJAN REV RIDER - RM 80
BAJU HUJAN RACING BOY - RM tak ingat sebab kalau tak silap sama ngan GIVI
BAJU HUJAN ARAI - RM 250.00 (memang kualiti punya la.)

RACING EKSESORI
rantai racing - RM40(for suzuki best,ex5,kriss n laenČ y cc lebih krg ngn motor nie)

rantai biase lak rm20

plug racing rm20 for 2stroke n 4stroke motors

Edited by natabayo, 29 November 2009 - 02:20 PM.


#5 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 31 July 2008 - 04:48 PM

MS88 - RM38(peberet mat rempit nih)
ni je y aku tau area aku Tumpat
RM33 je

betul tuh...
harga alarm motor memang dalam range tuh
upah pasang kat kedah n penang dalam 30-40
so, better beli xena disc lock
RM220 ja...
bunyi dia leh cecah 110dB

Yamaha 125Z
Item :: Price :: Locations
Speedometer cable (ori) :: RM8.50 :: Kamunting,Taiping
Throttle cable (ori) :: RM16 :: Kamunting,Taiping
Cover Set (full) :: RM180 :: Medan Kidd, Ipoh

KHi - RM80(harga buka...blom diskaun)-area selangor
MHR - RM180(tak da sirim...tp ada DOT)-area kl

aku nak tnye cket r bro..
sape2 leh gtau x tmpt tuk bli spray
mksd aku kilang die ke pengedar ke..
aku nak carik warna yang rare cket...
lg 1 piston 125Z yg plg mne bgus??
bearing plak mne nak tau ori ke local??
harga?

ada sesapa leh cadangkan eksesori ape seswai dngan NOUVO LC?
aku baru angkat satu...
tapi sebab da lama xberkecimpung dalam arena moto ni..
aku xtahu nak stat mana dlu heee :P

ade 1 lg aku nk tnye nih bro..
ade sape2 tau tak accesory tuk 125Z kt ne nk cari??
moto lame tau bukan 125z milenium yg skrg korang nmpk nih..
aku nak absorber blakang,depan,batang brake n clutch(bnda yg ko tarik kat handle tuh..),cover set ngn spoiler baru,,
ade sape2 bleh g tau kedai n harga??
THANKS

rantai racing..rm40
for suzuki best,ex5,kriss n laenČ y cc lebih krg ngn motor nie

rantai biase lak rm20

plug racing rm20 for 2stroke n 4stroke motors

saper tau harga moto RXZ catalyze baru and Yamaha YZF R15..
kalu tau leh tak state kan harga and are mana?
aku ase cam nak beli salah satu dari moto tu.. hehe

check kat link yang dah bagi tuh

check kat link yang dah bagi tuh


link mana bro? xnmpak pun.... :Hmmmph:

untuk keterangan lebih lanjut

berapa ek harga motor 135 lc kat johor ade sesaper tahu x?

td aku ursha2 motor gak, ingat nk cr second je..
xlarat ar hr naik keta..
tp td aku tgk sume mahal ler..
sesapa kat sini tau kedai mana yg tolak agak2 murah sikit erk..
area klg, s.alam, subang, pj..

Aku nak mencelah skit boleh,
Harga Barang Racing untuk moto LC135-Area Sri muda,shah alam dan Jln klang lama.

Blok Racing 60mm-Rm125 to 150
Carb UMA racing 28mm-Rm200 to Rm280(sri muda)
Cam Shaft racing Ride it-Rm65
Spring Racing Valve yyPang-Rm80
exzos YYpang silent-Rm180

tu jer....

yypang silent? bunyi macam mana? macam asal ke?

Saper tau harga helme NovaDot??
Tokey kedai ckp dia made in SG so xda sirim Malaysia tapi Sirim SG..

and Rantai yg warna Emas tu bagus ker?
Kalu bagus dia brand apa n harga dia sekitar berapa?
aku nak pakai tuk moto RXZ aku..
harap korang leh reply ASAP coz xlama ag moto aku kuar, so nak trus tukar rantai.. hehe

Saper tau harga helme NovaDot??
Tokey kedai ckp dia made in SG so xda sirim Malaysia tapi Sirim SG..

and Rantai yg warna Emas tu bagus ker?
Kalu bagus dia brand apa n harga dia sekitar berapa?
aku nak pakai tuk moto RXZ aku..
harap korang leh reply ASAP coz xlama ag moto aku kuar, so nak trus tukar rantai.. hehe



nova dot SGD55.. ko convert r sendiri.. bese runner amek 2.4.. kalo ko nk yg thai ada rm110.. g cr kat TME danga memandangkn ko dok johor.. rantai RKM 415 +SSS racing sprocket gold color dlm RM80++.. g survey kat mane2 sparepart berdekatan..

aku dh beli rg 2nd taun 98 rm900.cndition ok.std je.ok x

nova dot SGD55.. ko convert r sendiri.. bese runner amek 2.4.. kalo ko nk yg thai ada rm110.. g cr kat TME danga memandangkn ko dok johor.. rantai RKM 415 +SSS racing sprocket gold color dlm RM80++.. g survey kat mane2 sparepart berdekatan..



sorry tnya soalan noob, coz aku baru nak blajar pasal moto.. ehehe
maksud ko runner amek 2.4 tu apa eh? >.<
SSS racing sprocket gold tu camaner? dia spocket ker?
da pic dia tak? and leh ker pakai kat RXZ??

sory ag skali tnya soalan bodo.. T_T

sorry tnya soalan noob, coz aku baru nak blajar pasal moto.. ehehe
maksud ko runner amek 2.4 tu apa eh? >.<
SSS racing sprocket gold tu camaner? dia spocket ker?
da pic dia tak? and leh ker pakai kat RXZ??

sory ag skali tnya soalan bodo.. T_T


tadehal.. kat johor da susa cari nova dot s'pore.. kene cari mem2 yg bese amek brg kat s'pore. runner amek 2.4 maknenye harga yg akan diaorg convert ke m'sia.. SGD1 = RM2.4.. "SSS racing sprocket gold tu camaner? dia spocket ker?" yela tuh.. tadela gambar.. huu.. buleyh.. nape lak taleyh? antara saiz yg ko nk ada ngn tade jela.. tu je..

"segan bertanye, sesat jln"

oh.. thx bro..
btw, tokey kedai tu kata novoDot kat kedai dia tu SG nyer..
oleh kerana aku amik moto ngan dia, dia suh aku add RM50 jerk..
mean yg tu made in thailand or really SG cam dia kata?

oh.. thx bro..
btw, tokey kedai tu kata novoDot kat kedai dia tu SG nyer..
oleh kerana aku amik moto ngan dia, dia suh aku add RM50 jerk..
mean yg tu made in thailand or really SG cam dia kata?


add RM50? so rege sebijik helmet tu RM150 ke?(agak mhlla kalo ni rege dia..) yg kat s'pore compom s'pore nye la.. yg kat TME danga tu thai nye.. beza dia sng je.. s'pore guna sirim s'pore warna biru tuh.. thai ney kat tepi helmet ada cop n-1.. ko guna rxz kn? pe lagi, tuka jarum panther r.. save skit minyak.. hihihi..

ni contoh nova dot s'pore.. yg dlm circle tu sirim dia..
Posted Image

ni SSS sprocket+rantai one set..
Posted Image

:yahoo:WOoo THX Bro.. U helping me so much.. :D^^
Eh.. Kat kedai da ker jual Jarum Panther?
Kalu Xda maknanyer kena "Rembat" yg panther nyer lar yerk? hehe


Pasal spocket.. aku nak tnya skit lar..

badan aku agak besar (bukan boroi :( ) .. pastu kalu aku nak set lajak and pickup kat moto aku,
aku letak 38 / 15 ok tak?

:yahoo:WOoo THX Bro.. U helping me so much.. :P^^
Eh.. Kat kedai da ker jual Jarum Panther?
Kalu Xda maknanyer kena "Rembat" yg panther nyer lar yerk? hehe


Pasal spocket.. aku nak tnya skit lar..

badan aku agak besar (bukan boroi ;) ) .. pastu kalu aku nak set lajak and pickup kat moto aku,
aku letak 38 / 15 ok tak?



adala.. merembat itu haram.. hahaha.. hurm.. ta surela.. swoh kdi je adjust.. hihihi..

nak tanye skit ni..
cover set LC135 yg ori brape eh?
de x yg dijual separuh separuh.. maksud bukan full body la..
sbb aku nk beli yg depan je..
pecah sbb jatuh kene langgar ngan kete..

kalo de yg ciplak punye plak brape?

TQ in advance!

Edited by natabayo, 11 September 2009 - 01:06 AM.


#6 impreza_wrx_91

impreza_wrx_91

    LIEUTENANT

  • Ex-Staff
  • 1,771 posts
2
Neutral
  • Gender:Male
  • Status:Married
  • Location:klate
  • Occupation:maen msg :D
  • Interests:car

Posted 02 August 2008 - 10:49 PM

RXZ

Item :: Price :: Locations
Absorber Kayaba (w/ warranty card 3 mths) :: RM105 :: K.L Motorcycles, Jln TAR, KL
Carburetor (ori) :: RM180 :: Kien Hing, Jln Pahang, Setapak
Con ROD (local) :: RM40.00 :: NKS Sentul
Fairing RXZ Catalyzer (w/ windscreen) :: RM38 :: Power Tech Cycle Part Enterprice, Sg Buloh
Fairing RXZ Catalyzer Yellow (w/ windscreen) :: RM35 :: Yulite, Sentul
Fairing RXZ Catalyzer (fairing sahaja) :: RM40 :: NKS Sentul
Fairing RXZ Catalyzer (full set+bracket+light+tapak+signal+workmanship RM100) :: NKS Sentul
Speedometer cable (ori) :: RM7 :: Kamunting,Taiping
Throttle cable (ori) :: RM11.50 :: Kamunting,Taiping
Tank RXZ Catalyzer :: RM130 :: Power Tech Cycle Part Enterprice, Sg Buloh
Tank RXZ Catalyzer Yellow (Colour ori) :: RM250 :: Yulite, Sentul
Tank RXZ RM 548 - HLY Sg Buloh
Tank RXZ :: RM 140 (local) ::NKS Sentul
KAT NKS, Sentul:
catalyzer rear coverset: RM55
Kunci (satu set: ignition, tangki, bateri, pelana): RM65 (made in taiwan)
braket sampan: RM16 (complete set termasuk skru)
absober rxz kayaba (ori dgn waranti 3 bulan) :: NKS :: RM90
penutup kotak angin :: NKS :: RM10
cover set complete rxz boss(fairing+bajak+bontot+cover tepi+tank) :: rm180.00 :: tenang stesen, segamat
fork (x ori) :: rm80 :: tenang stesen, segamat
seat cover(catalyte) :: rm5 :: :: tenang stesen, segamat
tyre viva(mcm sime tyre) 18x2.56 :: rm25 seketul :: tenang stesen, segamat
spark plug (NGK,BP8-ES) :: rm5 :: tenang stesen, segamat
kotak tool :: NKS :: RM8
pintu kotak tool :: NKS :: RM8
side mirror :: NKS :: RM8 non-ori (ori rm18)
L-BAR :: NKS :: RM10 non-ori
Getah L-BAR :: SENTUL :: RM4 (sebijik RM1)
Horn, NKS :: RM25 non ori, sepasang. (ori +- RM55)


totalnya: RM 2248.5

Edited by natabayo, 25 August 2008 - 01:48 PM.
harga bikin rxz melalui bro imp ialah RM2248.5 hahaha....


#7 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 06 July 2009 - 02:43 PM

baru2 nih pegi kedai tanya tayar motor, battlax BT090 saiz 90/80 harga RM300
mak ai, rasa tak berbaloi saiz kecik tuh harga 300...

TAYAR MOTOR

BATTLAX BT090 90/80-17 TUBELESS TYPE- RM300.00
DUNLOP TT900 90/80-17 TUBELESS TYPE- RM118.00 SOFT COMPOUND
DUNLOP TT900 90/80-17 TUBELESS TYPE - RM98.00 HARD COMPOUND(konpius sikit harga ni, tak ingat dah)
DUNLOP TT900 80/90-17 TUBE TYPE - RM70.00
MICHELLIN PILOT SPORTY 110/80-17 - RM 135
MICHELLIN PILOT SPORTY 120/80-17 - RM 155
MICHELLIN PILOT SPORTY 130/80-17 - RM 175
MICHELLIN PILOT SPORTY 90/80-17 - RM 90-100(tak berapa ingat la)
MAXXIS PROMAXX 110/70-17 - RM179
MAXXIS DIAMOND 80/90-17 - RM90
VIVA 80/90-17 - RM 70
VIVA 90/80-17 - RM 90
FKR 120/80-17 - RM120

Edited by natabayo, 30 April 2010 - 04:16 AM.


#8 HaZaRD

HaZaRD

    SUB LIEUTENANT

  • M-Senior
  • 374 posts
0
Neutral
  • Gender:Male
  • Location:ganu

Posted 27 November 2009 - 06:04 AM

SOL 68S DRAGON - RM415 (aku beli sebijik. puas hati aku memakai stakat ni, siap ada LED lagi kat belakang helmet tu)

bro usha sikit gamba helmet hang~
haha3~

uisy cntk la hel SOL nih...
tp mcm keterlaluan plak pkai full face tp nek moto cub je

nak jatuh sakit, engkau. nak luka, engkau. nak keluar duit bila cedera, engkau jugak. nak dengar kata orang pun engkau jugak.

so, engkau la buat keputusan nak pakai helmet apa. kalau rasa keterlaluan, pakai ja MHR steng tu.

terbaru, update untuk harga-harga tayar. nanti aku update untuk harga2 motor pulak.

Edited by natabayo, 30 April 2010 - 04:19 AM.


#9 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 29 November 2009 - 02:13 PM

nih bukan gambar helmet aku, tapi helme aku sebijik macam dalam gambar ni.

Posted Image

Posted Image




ni gambar list of SOL 68 S

Posted Image

#10 MatDani

MatDani

    MIDSHIPMAN

  • M-One
  • 55 posts
0
Neutral
  • Gender:Male
  • Status:Single

Posted 26 January 2010 - 10:43 PM

Kat Area Banting, Dengkil, Bangi

LC135 - RM6400 - RM6500
LC135 ES - RM 6700 - RM 6800..

Ni harga aku beli awal tahun ni.. mahal gak kat area ni..

Kat Nilai lak
Helmet KHI versi baru - RM75
Versi Lama - RM85

#11 natabayo

natabayo

    REAR ADMIRAL

  • Banned
  • 2,066 posts
42
Good
  • Gender:Male

Posted 30 April 2010 - 04:17 AM

UPDATED UNTUK HARGA TAYAR MOTOR

aku baru pakai maxxis promax untuk belakang and maxxis diamond untuk tayar depan. boleh tahan ketika cornering.

#12 n30810c377

n30810c377

    REAR ADMIRAL

  • Super Mod
  • 1,234 posts
45
Good
  • Gender:Male
  • Location:Malaysia.
  • Occupation:Rocket Scientist
  • Interests:Woman..?

Posted 30 April 2010 - 11:03 PM

Posted Image

Aku punya F. Black yang solid kaler.. Warna kereta Batman. Aku tak suka kilat kilat, so aku pun beli la yang ni..


Oh ye, by the way.. Aku jugak ada helmet SHOEI, fullface kaler putih tanpa sebarang corak. Jangan dengki yek Natabayo! :D




7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users